hulladékszállítást a szokásos munkarend szerint végzi a fővárosban az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió a húsvéti ünnepek idején, a lakossági hulladékudvarok és az ügyfélszolgálati irodák azonban zárva tartanak – közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő társaság.

A lakosságtól közszolgáltatás keretében elszállított hulladék tömege folyamatosan növekszik, az utolsó mért adat szerint ez meghaladja a 2.5 millió tonnát. Ezen belül az elkülönítetten gyűjtött hulladék mennyisége 482 ezer tonna volt, aránya pedig ezen belül rekordszintre emelkedett.

Szemét-ügy: egyelőre csak beszélünk a hulladék csökkentéséről

2004 és 2009 között jelentősen csökkent, majd évekig stagnált a hazánkban keletkezett hulladék mennyisége, az utóbbi években azonban újra emelkedni kezdett. A növekedésből a lakossági hulladék mennyisége is jelentősen kiveszi a részét, habár az uniós átlagnál kevesebbet szemetelünk. Bővebben>>>

Bezárnak a szelektív hulladékgyűjtők

Csütörtökön az ünnepekre tekintettel – a Fő utcai személyes ügyfélszolgálati iroda és a telefonos ügyfélszolgálat 14 óráig fogadja az ügyfeleket, illetve hívásaikat, az Ecseri úti ügyfélszolgálat pedig zárva tart.

Szemétteleppé válhatnak a magyar erdők, annyi az illegális hulladék

2020-tól 2022 év végéig közel 20 tonnányi illegális szemétlerakatot szüntettek meg az erdőkben az állami erdőgazdaságok. Bővebben>>>