Éjszaka a középső és délnyugati megyékben lehetnek felhősebb területek – áll az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzésben.

Az éjszaka első feléig a középső megyékben fordulhat elő zápor, egy-egy helyen zivatar. Vasárnap felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, ekkor a keleti, északkeleti részeken fordulhat elő zápor. Éjszakára veszít erejéből a légmozgás, amely vasárnap északkeletire fordul, és újra nagy területen megerősödik, a délkeleti megyékben viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a szélvédett, derült északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 15 fok között várható.
Európa nyugati felén egy nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Ezen képződmény hatására általában nyugodt az idő, sokat süt a nap. A maximum-hőmérséklet a délnyugati országokban nagy területen 25 fok körül alakul.

Ezzel szemben a Skandináv-félsziget északi részein néhol fagypont alatt maradnak a maximumok. A keleti részeken többközéppontú ciklon hatására változékony az időjárás. A ciklonok frontjai mentén több helyről jelentettek csapadékot, általában 10 mm alatti értékeket. A ciklonok északi részén a havazás és havas eső a meghatározó, míg dél felé haladva egyre inkább az eső a jellemző.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább az anticiklon határozza meg, melynek peremére kerülünk, egyre hűvösebb levegő áramlik fölénk.