Az elmúlt napokban sokat emlegetett enyhülésből szerdán már ízelítőt is kapunk: eső, vegyes halmazállapotú csapadék, északon átmeneti ónos eső is kialakulhat. Északnyugaton délután 10 fokig emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten ezzel szemben még télies viszonyok fognak uralkodni - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szakadozott felhőzet lesz felettünk, határozottabban majd csak szerda napközben kezd el északnyugat felől csökkenni a felhőtakaró. Kora estig leginkább az északi határvidék környékén fordulhat elő gyenge havazás, hószállingózás.

Egy átmeneti csapadékszünetet követően szerda hajnalban egy újabb, nem összefüggő csapadékzóna érkezik északnyugati irányból, amely gyorsan áthalad fölöttünk, de az északkeleti tájakon még este is eshet.

Általában esőre számíthatunk, de északon helyenként átmeneti ónos eső is előfordulhat, az északkeleti megyékben pedig végig havazás lesz a jellemző, ott éjfélig néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat. A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél holnap nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, egyes részeken meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de az átmenetileg derült, szélcsendes, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán jobbára 4 és 10 fok között várható, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű.