Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken délután gomolyfelhők képződnek, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, elsősorban egy Dél-Dunántúl - Borsod-Abaúj-Zemplén megye vonal mentén. Ezek a záporos gócok estére, késő estére mindenütt lecsengenek, éjszakára átmenetileg nagy területen kiderül az ég. Elsősorban a keleti megyékben foltokban köd képződhet.

Az este még derülten vagy gyengén felhősen indul országszerte, de az éjszaka második felében a déli megyékben már több lehet a felhő. Estére, késő estére mindenütt megszűnnek a záporos gócok, ezt követően reggelig nem valószínű csapadék. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. A légmozgás gyenge marad. A hőmérséklet késő este 11 és 16, hajnalban 4 és 12 fok között alakul - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Met.hu-n közölt előrejelzésében.

A hazánk időjárást befolyásoló mediterrán ciklon útvonala egyelőre még kérdéses, de várhatóan délkelet felől indulva halad majd és az ország nagy részét elkerüli. A későbbi napokban is csak ott valószínű csapadékosabb időjárás.

Szombaton az ország délkeleti harmadán, negyedén fokozatosan beborul az ég, és ott egyre többfelé elered az eső. Másutt a többórás napsütést követően gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan alakulhatnak ki záporok, az északnyugati határ mentén egy-egy zivatarra is van esély.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 20 és 23 fok között alakul, de a borult és tartósabban csapadékos déli, délkeleti tájakon csak 16, 19 fok lesz.

Az OMSZ azt javasolja, hogy a szabadtéri programokra rétegesen öltözzön fel mindenki és vigyen magával esőkabátot, esernyőt.