Szerda este a Dunától keletre átmenetileg csökken a felhőzet, majd az éjszaka második felében fátyolfelhők érkeznek észak felől. A Dunántúlon nagy területen képződik alacsonyszintű rétegfelhőzet, főként az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben zúzmarás köd is. Számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás a legtöbb helyen mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben ennél hidegebb is lehet.

Az Észak-Dunántúlon, illetve a középső országrészben még többfelé erős északnyugati szélre lehet számítani, a magasabban fekvő helyeken 60 kilométer/óra felett alakulhatnak a legerősebb széllökések. Éjjel foltokban a Dráva mentén köd, az Északi-középhegység keleti területein köd, zúzmarás köd is képződhet. Szerdán és csütörtökön is vegyes halmazállapotú csapadék (eleinte hószállingózás, majd havas eső, eső) északkeleten a határ közelében lehetséges, ott csütörtökön átmenetileg ónos eső sem zárható ki - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében.

Előrejelzés a hét második felére:

Csütörtökön az éjszaka képződött köd északkeleten néhol tartósan is megmaradhat, egyébként általában erősen felhős lesz az ég, elsősorban a Dél-Alföldön süthet ki hosszabb időre a nap. Legfeljebb északkeleten fordulhat elő kisebb eső, az északkeleti határ mentén ónos eső, fagyott eső sem kizárt. A nyugati, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 3 és 10 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Pénteken általában felhős idő valószínű, majd késő délelőttől észak felől csökken a felhőzet, legtovább Kelet-Magyarországon marad erősen felhős az ég. Reggel, délelőtt az ország északkeleti harmadában elszórtan, majd a Tiszántúlon helyenként várható eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul.

Szombaton jellemzően felhős idő valószínű, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Vastagabb felhőzet inkább keleten lehet, ott süt a legkevesebbet a nap. Helyenként várható eső, zápor, főleg a hegyekben hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan várható eső, havas eső. Az északnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Hétfőn változóan felhős idő várható hózáporokkal. Szórványosan várható zápor is. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Frontérzékenyek, figyelem!

Melegfront jellegű hatás várható. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.