Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eleinte a középső és déli országrészben szórványosan, másutt elvétve számítani lehet hózáporra, néhol havas eső záporra, majd éjszaka egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, az ország nagyobb részén kiderül az ég - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap kezdetben alapvetően napos idő várható, a déli óráktól azonban északnyugat felől fokozatosan növekszik a felhőzet. Délutántól elsősorban a Kisalföldön, az esti óráktól hazánk északnyugati felén több helyütt előfordul hózápor, kisebb havazás, néhol havas eső. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. Vasárnap késő estétől kezd erősödni az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul. Az Északi-völgyekben, homokhátságokon, a Dunántúl szélcsendes részein ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő.

A Brit-szigetek térségében egy anticiklon található, amely peremén frontok húzódnak. Az említett rendszer a Skandináv térségben okoz felhősödést, illetve kisebb havazást, hózáport. Ettől kicsit délebbre továbbra is lokális jellegű hózáporok alakulnak ki az erőteljessé vált gomolyfelhő-képződésből.

A mediterrán térségben több kisebb légörvény is kialakult, ezek mentén már eső, zápor a jellemző. A kontinens nagy részén továbbra is hűvös idő a meghatározó, csak Spanyolország délnyugati részén mérnek 20 fok körüli csúcshőmérsékletet.

A Kárpát-medence időjárását szombaton még főként helyi hatások, vasárnap már egy okklúziós front alakítja.