Nyugat- és Közép-Európa időjárását egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja, területén derült és borult, ködös tájak egyaránt előfordulnak. A magasnyomástól északkeletre erőteljes északnyugati áramlás uralkodik, hullámzó frontrendszer húzódik Svédországtól a Kelet-európai-síkságig.

Norvégiában folytatódik a csapadékos idő: a csapadék mennyisége néhol eléri az 50-80 mm-t, helyenként zivatarok is kialakultak. A csúcshőmérséklet kontinens-szerte jellemzően 0 és +10 fok között változik, a Földközi-tenger térségében van ennél melegebb, illetve a Kelet-európai-síkságon néhol erősen fagy.

A Kárpát-medence fölött éjszaka hidegfront vonul át, de számottevő csapadék nélkül.

Mi  várható itthon?

Éjszaka északkeleten folytatódik a borult, párás idő, a derült tájakon pedig átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet; néhol jelentéktelen, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat.

Az északkeleti megyékben szombaton is jobbára borult maradhat az ég, másutt több-kevesebb napsütés várható; főleg a Dunántúlon lehet időnként több a felhő. Az északnyugati szelet éjszaka északnyugaton még többfelé kísérik erős, olykor viharos lökések, majd veszít erejéből a szél, de néhány erős széllökés még szombaton is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +4 fok között várható, de a derült, szélvédett, havas helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 3 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű.