Hétfőn napközben többfelé alakulhatnak ki záporok, a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében helyenként zivatarok is, melyekhez lokálisan intenzív csapadék (10-20 mm), illetve (aprószemű jég) hódara/jégdara társulhat . derül ki az Ország Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből

A zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

A nap első felében borult idő várható kis és közepes intenzitású esővel. Később egyre többfelé csökken, illetve begomolyosodik a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet, de a Nyugat-Dunántúlon és az északi megyékben néhol tartósan borult marad az ég. Ekkor elszórtan alakulnak ki záporok, északkeleten és a Dunántúlon zivatarok is. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. Késő estére 4, 9 fokra hűl le a levegő.