Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vasárnapi várható időjárásról az Időkép azt írja, hogy főként délen, délkeleten még kisüthet a nap, majd északnyugat felől vastag frontfelhőzet érkezik, és főként estétől egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. Hajnalban, reggel főként a középső és északi-északkeleti tájakon még sokfelé kell számítani párás, ködös körzetekre.

Sokfelé megélénkül, megerősödik a délies szél, mely este a front érkezésekor északnyugaton északnyugatira fordul. Hajnalban -2 és +5, napközben 3 és 12 fok közötti értékeket tapasztalhatunk, délnyugaton lesz a legmelegebb, áll az előrejelzésükben. 

Kitértek a jövőheti időjárásra is, prognózisuk alapján hétfőn hétfőn egy mediterrán ciklon hoz sokfelé csapadékos időt. Elsősorban eső várható, de főként a Dunántúl nyugati felén és északon - főleg a hegyekben - havas eső, havazás is kialakulhat. Többfelé szeles lehet az idő, erős lökések délkeleten lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, délkeleten marad enyhébb az idő.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenségre egyelőre nincs kilátás, így az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki a megyékre figyelmeztetést, vagy a járásokra vonatkozó riasztást. 

Mi lesz így, hogy egyre melegebb van, drasztikusan változik az időjárás?

Egyre nagyobb a gond a németországi sípályákon a januárban tapasztalható tavaszias meleg miatt. A szakértők szerint hosszú távon be kell rendezkedni arra, hogy a téli hónapok is az alapvetően nyáron űzött sportokról szólnak majd. Az alacsonyabban fekvő német síparadicsomokban más nyugat-európai ország pályáihoz hasonlóan gyakorlatilag haldoklik a turizmus, a szakértők óriási visszaesést várnak. Az időjárás okozta kihívásokról itt írtunk bővebben>>>