A legvastagabb hóvastagságot a Soproni-hegységben fekvő, Sopronhoz tartozó Brennbergbányán rögzítették, ott 8 centiméteres a hó.

A Dunántúlon többfelé is kialakultak hófoltok, hólepel. A Dunántúl északnyugati területein, például Sopron sík területein és Kőszegen mértek még 2 centiméteres hóvastagságot. Az ország keleti felében, Kékestetőn 1 centiméter körüli a hótakaró.

Az Alpokalján délelőtt még előfordulhat havas eső, valamint kevés vizes, tapadó hó is hullhat, másutt eső formájában érkezik a csapadék, délután pedig elszórtan valószínű záporeső. A lehullott hóréteg napközben fokozatosan olvadni fog. Az ország nagyobb részén szakadozottá válik a felhőtakaró, dél felé haladva van nagyobb esély hosszabb napos időszakokra, és magasabb maximumokra. A délkeleti szelet helyenként kísérhetik élénk lökések - írták a Facebookon.

Az idei őszi-téli szezonban nem ez az első havazás. A hegyekben már október 13-án is hullott hó. A Bükkben például másnapra több mint tíz centiméternyi hó esett, Bánkúton pedig 20-22 centiméteres hóvastagságot is mértek.

Milyen időjárás lesz a hétvégén?

Az Met.hu előrejelzése szerint szombat délután az ország nagyobb részén legalább átmeneti szakadozások lesznek a felhőzetben, így több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Nyugat felől újabb csapadékhullámok érkeznek, így előbb a Dunántúlon, késő délutántól, estétől már a középső országrészben is újra lehet számítani esőre, záporesőre.

A déli, délkeleti forduló szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet csúcsértéke általában 5 és 9 fok között várható, de a naposabb déli részeken 10, 12, a tartósan felhős északi tájakon 3, 4 fok is előfordulhat. Késő este 0, +8 fok valószínű.

Vasárnap hajnalban erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak kevés helyen és kisebb szakadozások lehetnek a felhőzetben. A kelet felé vonuló csapadéktömb egyre inkább a Tiszántúlra koncentrálódik, miközben a Nyugat-Dunántúlon is újra eleredhet az eső hajnalban. Egyre nagyobb területen válik párássá, ködössé a levegő. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban -1 és +8 fok között valószínű. Délkeleten, keleten lesz enyhébb az idő, ahol helyenként az éjszaka első felében áll be a minimum.