Csütörtökön késő délután nyugat felől mindenhol megnövekszik a felhőzet, erősen felhős, vagy borult időre van kilátás. Eleinte az északkeleti, este az északnyugati megyékben is előfordulhat kisebb eső, zápor. A nyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet késő este 4, 9 fok között alakul – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de helyenként – főként nyugaton és középen – kiszakadhat a felhőzet, akkor viszont köd képződik. Az éjszaka első részében az északi megyékben alakulhat ki kisebb eső, majd hajnaltól az ország délnyugati, déli harmadán ered el az eső. Gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

Pénteken túlnyomóan borult idő várható, csak estétől kezd el nyugaton csökkenni a felhőzet.

Hajnaltól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, ami délutántól az északi hegyekben, késő este Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi felén havazásba vált át.

A keleties szél a Dunántúlon északnyugatira, a keleti megyékben északkeletire fordul, és élénk, a nap második felében északkeleten erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű.