Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A meteorológiai szolgálat szerint stabil anticiklon épül ki a kontinens nagyobb részén, ami ugyan egyet jelent a klasszikus nyári idővel, ám Európa egyes részein a hőhullámmal is.

Az anticiklonok az óramutató járásával megegyező irányban örvénylenek, aminek jelentős következményei vannak:

  • a magasnyomás nyugati oldalán dél felől nagyon meleg levegő áramlik Spanyolország, Franciaország térségébe. Azokon a tájakon jelenleg is több helyen 35-40 Celsius-fokos csúcsokat mérnek, és mérséklődés nem is várható egy ideig.
  • Magyarország az anticiklon déli peremén helyezkedik el, így ide egyelőre nem közvetlenül a szubtrópusi térségből érkezik a levegő. Emiatt a hőmérsékleti értékek nem "szállnak el", de stabilan 30 fok felett alakulnak majd a csúcsok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az ország jelentős részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben hőség miatt.

Egyébként pénteken és szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre lehet számítani. Pénteken a késő délutáni órákban elvétve, szombaton már némileg nagyobb eséllyel a déli határszélen zápor, esetleg zivatar is előfordulhat.

Az északkeleti, keleti szél napközben megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30 és 35 között valószínű.