Kedden késő estig elszórtan (egyre kevesebb helyen), szerdán elsősorban a nap második felében több helyen számíthatunk zivatarra,  legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (> 30, esetleg > 50 mm) társulhat. Néhol 75 km/h feletti szélroham és 1-2 cm körüli jég is előfordulhat zivatarfelhők környezetében - olvasható az intézet honlapján.

A napi középhőmérséklet az ország jelentős részén 25 °C felett alakul (szerdán főként délnyugaton lehet 25 fok alatt), helyenként a 27 °C-ot is átlépheti.

Az országos előrejelzés szerint kedd eset fokozatosan csökken a felhőzet, de főként az Alföldön lehetnek közepesen és erősen felhős tájak is. Az éjszaka első felében még lehetnek záporok, zivatarok, majd megszűnik a csapadék. A légmozgás általában mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Szerdán a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett többórás napsütés várható, az északnyugati megyékben lehet kevesebb a felhő. Többfelé kell záporra, zivatarra számítani, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet. Az északkeleti, északi szél megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.