Szerdára virradó éjszaka az ország nagy részén túlnyomóan derült, száraz idő várható, de minimális eséllyel az Alpokaljára egy-egy zápor, zivatar besodródhat. A déli, délnyugati szél jobbára mérsékelt marad. Hajnalban 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán túlnyomóan derült, napos idő, csupán az Északi-középhegységben lehet átmenetileg több a gomolyfelhő, amelyből délután, estefelé egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a nyugatias szél, élénk légmozgás, átmeneti szélerősödés főleg a Kisalföldön, illetve zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Csütörtökön a hajnali, kora reggeli órákban az ország északnyugati részén több lehet a felhő, oda záporok, zivatarok sodródhatnak be. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre készülhetünk. Délutántól helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati, déli szelet nagy területen élénk, zivatarban viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a maximum-hőmérséklet 34 és 39 fok között várható.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Délutántól növekvő eséllyel, estefelé már szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik az északnyugati szél, illetve zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a csúcsérték 29 és 37 fok között valószínű, a keleti, északkeleti országrészben lesz a legforróbb, északnyugaton a kevésbé meleg idő.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható. Éjjel még több helyen, délutántól főként az ország északkeleti harmadán számíthatunk záporra, zivatarra. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 15, 21 fokról délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre van kilátás helyenként záporral, zivatarral. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatarfelhő környezetében viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19, a legmelegebb délutáni órákban 26 és 31 fok között valószínű - írják a meteorológusok.