Szerdára virradó éjszaka derült, száraz időre számíthatunk mérsékelt széllel. A hőmérséklet hajnalban többnyire 14 és 21 fok között várható.

Szerdán túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan derült időre számíthatunk, csak nyugaton lehet helyenként több a fátyol-, illetve a gomolyfelhő. Általában száraz idő várható, de a nyugati határ közelében nem kizárt egy-egy zápor. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúlon megélénkül, Sopron és a Fertő környékén erős lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a csúcsérték 33 és 39 fok között alakul.

Pénteken nyugat felől egyre erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, illetve összefüggőbb magasszintű felhőzet is érkezhet. A legtöbb napsütés a Tiszántúlon valószínű. A nyugati és a középső országrészben több helyen előfordulhat zápor, zivatar, a Tiszántúlon kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északira fordul, és nagyobb területen megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 17 és 24, a maximum 30 és 37 fok között várható - írják a meteorológusok.

Szombaton a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 15, 22 fokról délutánra 27 és 34 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb.