Szombatra virradó éjszaka az ország északkeleti, keleti felén több lesz a felhő, máshol gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk. Elsősorban az északkeleti, keleti megyékben fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északnyugati szél helyenként élénk marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Szombaton hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, emellett gomolyfelhőkre számíthatunk. Az ország keleti, északkeleti harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, főleg ott várható szórványosan zápor, zivatar, máshol csak egy-egy zápor valószínű. Az északnyugati szelet több helyütt élénk, néhol erős, zivatar térségében viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Vasárnap többnyire napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd estefelé délnyugaton határozott felhőzet-növekedés kezdődhet. A Dunától keletre néhol zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a maximum-hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Hétfő éjszaka délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn hosszabb napos időszakok inkább a Tiszántúlon lehetnek. Utóbbi terület kivételével sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, a legtöbb csapadék a Dunántúl nyugati felén valószínű. A szél egyre többfelé északnyugatira fordul, megélénkül, több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21 fok között alakul. A csúcshőmérséklet a tartósan csapadékos nyugati részeken csak 20, 22 fok körül várható, de a Tiszántúlon 28, 31 fokig melegszik fel a levegő.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedden napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Északkeleten, keleten egy-egy zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet néhol élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 13, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Szerdán napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet hajnalban 15 és 21, délután 30 és 35 fok között alakul - írják a meteorológusok.