Éjszaka ismét több helyen képződhet köd és rétegfelhőzet, amelyek szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és környékén egész nap megmaradhatnak, így ott borult, párás lehet az idő - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország legnagyobb részén azonban szombaton a változóan felhős ég mellett többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű. Szombaton az északnyugati szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati felén nagy területen megerősödik.

QP | Quality Placement

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között alakul, Sopron környékén lehet a legenyhébb az éjszaka, hajnalra azonban a Dunántúl északi felén néhány fokot melegedhet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 4 és 9 fok között valószínű, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz.

Dánia fölött markáns ciklon örvénylik, frontjai mentén a Balti-tenger déli felén, illetve a nyugat-európai partvidéken többfelé esik az eső. A ciklon melegszektorában délnyugati, déli áramlással Nyugat-Európa fölé enyhe levegő áramlik, így Németországban 10, 11, Belgiumban 13 fok köré is felmelegszik napközben a levegő, a legmelegebb azonban Baszkföldön van, ahol 20 fokos maximumok is előfordulnak.

Eközben a mediterrán térség és a Balkán-félsziget időjárását anticiklon határozza meg, így ott jobbára napos, csapadékmentes az idő. Szombat estig a Kárpát-medence fölött átvonul az említett ciklon legyengülő hidegfrontja, ez azonban számottevő változást nem hoz magával.