Kedden a havazás egyre inkább a keleti, északkeleti határhoz szorul vissza, majd kisebb szünetet követően estétől az északi megyékben ismét számítani kell csapadékra. A Dunántúlon és északon jellemzően eső, az Északi-középhegységben, északkeleten zömmel hó várható, de kis területen átmeneti ónos eső is kialakulhat.

Az éjszaka második felétől a csapadék egyre inkább az ország északkeleti harmada felé vonul. A reggeli órákig a Nyírségben akár 5 cm körüli hóréteg is összegyűlhet.

Szerda délelőtt még többnyire erősen felhős lesz az ég, majd napközben egyre több helyen szakadozik, csökken a felhőzet és a legtöbb helyen többórás napsütés várható. A Nyírség területén maradhatnak tartósan borult körzetek. Délelőtt az északkeleti harmadban még havazás, hószállingózás előfordulhat, illetve helyenként egy-egy zápor is kialakulhat, majd mindenütt megszűnik a csapadék.

A déli, délnyugati szél ma megélénkül, éjszaka és holnap erős, délnyugaton viharos közeli lökések is lehetnek.

A hőmérséklet késő este -4 és +4 fok között alakul, hajnalra már enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 11 fok között alakul, a tartósan borult északkeleti tájakon lehet hűvösebb, míg a naposabb déli, délnyugati körzetekben magasabb a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén gyengén vagy közepesen felhős idő várható - zömmel fátyolfelhők lesznek az égen. Északon, északkeleten vastagabb felhőtakaró is lehet azonban, arrafelé éjjel, hajnalban helyenként előfordulhat eső, ónos eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten csupán 4, 7 fok valószínű.

Pénteken eleinte változóan felhős idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délelőtt csak kevés helyen, majd az idő előrehaladtával egyre többfelé és egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki eső, zápor. A déli szél sok helyütt erős, a Kisalföldön néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten csupán 5, 7 fokra számíthatunk - írják a meteorológusok.