Csütörtök estig túlnyomóan derült, napos idő várható, elsősorban északon és keleten lehet időnként kevés felhő. Csapadék nem lesz. Az Alföldön megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 21 fok között valószínű. Késő estére általában 6 és 13 fok közé hűl le a levegő - írja az OMSZ a honlapján.

Pénteken napközben túlnyomóan derült idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 23 fok között várható.

Szombat reggelre erősen megnövekszik, délután már csökken is északnyugat felől a felhőzet. Kezdetben szórványosan, délután már csak néhol valószínű eső, zápor. Többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Vasárnap napközben délen változóan felhős, északon többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Az északkeleti, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között várható.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.