Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ma sok felhő lesz felettünk. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúl kivételével vékonyodhat a felhőzet, van esély szűrt napsütésre.

A vékonyodó felhőzet mellett gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből zápor, zivatar kialakulására az északi, északkeleti megyékben van nagyobb esély az esti, késő esti órákig.

Éjjel megmarad a sok magasszintű felhőzet, amely vasárnap napközben fokozatosan csökken, és a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk.

Késő délelőttől az esti órákig elszórtan, nagyobb számban az északi megyékben lehetnek záporok, zivatarok.

Szélerősödés mindkét napon csak zivatarok környezetében lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21 és 27 fok között alakul - írja előrejelzésében az OMSZ.

 

Figyelmeztetés

A kora délelőtti óráktól az Északi-középhegységben majd a délutáni óráktól kezdve elsősorban északkeleten, keleten illetve a Dunántúl északi részén lehetséges zivatarok kialakulása. Zivatarban átmeneti intenzív csapadék, szélerősödés, valamint kisebb méretű jég előfordulhat.

Vasárnap a késő délelőtti óráktól kezdve van esély zivatar kialakulására, először a Dunántúli- és Északi-középhegységben, majd a Dunántúl északi felében, valamint az alföldi területeken. Az zivatarokat intenzív csapadékképződés (erősebb gócokban ~ 20 mm) erős, akár viharos széllökések (50-65 km/h), valamint apró szemű jég is kísérheti.