Csütörtök hajnalban általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, de főként az északnyugati, majd az éjszaka második felében az északkeleti megyékben, illetve a keleti határszélen erőteljesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a területeken záporok, zivatarok kialakulása valószínű. Az északnyugati szél sokfelé élénk lesz, zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos lökések is előfordulhatnak. A késő esti 19, 26 fokról hajnalra 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön túlnyomóan napos idő várható kevés gomolyfelhővel, főleg a Hajdúság tágabb környezetében lehet záporeső, esetleg zivatar. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul. 

Az OMSZ csütörtökre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar miatt az Észak-, és a Nyugat-Dunántúlra, Pest megyére, Észak-Magyarországra, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyékre. A hőség miatt az Észak-, és a Nyugat-Dunántúl kivételével szintén országosan figyelmeztető előrejelzés van érvényben. 

Pénteken a sok napsütés mellett az északi, északnyugati megyékben több, másutt kevesebb gomolyfelhő képződik, és elszórtan, nagyobb eséllyel az északi megyékben fordulhat elő zápor, zivatar. A déli, délnyugati forduló szél sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 14, 23, délután 32 és 37 fok között alakul.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és többfelé valószínű zápor, zivatar. Helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadás és jégeső kíséretében. A nyugati, délnyugati szél északira, északnyugatira fordu, és sokfelé kísérik élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lökések. A hajnali 16, 23 fokról délutánra 26 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb, északnyugaton a hidegebb.