Péntek este túlnyomóan derült vagy kissé felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél általában mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok között alakul.

Szombaton napos, csapadékmentes időre számíthatunk, a Dunántúlon kevés, ettől keletebbre viszont több gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja a napsütést. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

Vasárnap derült, száraz idő lesz. A délnyugati, déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

Vasárnapra az OMSZ elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyékre a hőség miatt - vagyis a napi középhőmérséklet 25 Celsius fok felett valószínű.

Hétfőn kezdetben derült lesz az ég, majd a déli óráktól északnyugaton, késő délutántól másutt is megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A délnyugati, déli szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.

Kedden délkeleten többnyire kevés marad a felhő, napos az idő, másutt a megnövekvő gomolyfelhőzet mellett számíthatunk több-kevesebb napsütésre. Elszórtan - főként délnyugaton, nyugaton és északkeleten - várható zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű, délkeleten lesz napközben a legmelegebb.