Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: estétől többfelé képződik köd (legkisebb eséllyel északnyugaton). Szerdán fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de helyenként tartósan ködös maradhat az idő.

Emiatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye kivételével az egész országra kiadták a figyelmeztetést.

Szerda hajnalban általában kevés felhő lesz felettünk, de egyes tájakon előfordulhatnak erősebben felhős területek is. Egyre többfelé párássá válik a levegő, és több helyen köd, illetve rétegfelhőzet képződik. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös, borult tájakon fordulhat elő szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul.

Napközben ugyan javulnak a látási viszonyok, de egyes tájakon - legnagyobb eséllyel az Alföldön és északkeleten - tartósan borult, párás, ködös maradhat az idő, másutt azonban hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a ködös, felhős tájakon fordulhat elő szitálás. A déli szelet az Alpokalján kísérhetik időnként élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 14 fok között várható, de a tartósan felhős, párás részeken ennél pár fokkal hidegebb lesz az idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul.