Vasárnap este folytatódik a borult, párás idő, foltokban köd is képződik. Szitálás több helyen, kisebb eső inkább csak elvétve valószínű. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban -1 és +4 fok között alakul.

Hétfőn továbbra is marad a szürkeség, csak elvétve vékonyodhat el a felhőtakaró. A hegyeink felhőbe burkolóznak, zúzmara képződésre is számíthatunk. A szitálás mellett néhol gyenge eső is előfordulhat. A déli, délkeleti szél jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Az északi megyékben, illetve a Dunától keletre többfelé várható eső, másutt helyenként lehet gyenge eső, szitálás. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Szerdán eleinte erősen felhős, vagy borult idő várható, majd napközben az északkeleti tájak kivételével átmenetileg szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, több órára a nap is kisüthet. Estétől azonban mindenütt ismét beborul az ég. Keleten, északkeleten eső előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton enyhébb az idő.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében még csak helyenként, majd egyre többfelé eső, zápor valószínű. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között várható, a déli országrészben lesz enyhébb az idő.

Pénteken többnyire egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég, estétől azonban északnyugat felől elkezdhet szakadozni a felhőzet. Eleinte többfelé, majd egyre inkább déli országrészben lehet csapadékra számítani. A jellemző halmazállapot az eső lesz, azonban elsősorban a hegyvidéki területeken, kisebb eséllyel a délnyugati, déli megyékben havas esőbe, hóba is válthat a csapadék. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Szombaton északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, napközben gomolyfelhő-képződés és felhőátvonulások várhatóak, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként hózáporok alakulhatnak ki. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.