Szerda hajnalban fokozatosan csökken a felhőzet, reggelre a legtöbb helyen kiderül az ég. Késő estig a keleti határszélen még előfordulhat zápor, később csapadék már nem várható. A többnyire mérsékelt északnyugati szél kora este még megélénkülhet, majd veszít erejéből a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a fagyzugokban, a Bakony völgyeiben ennél pár fokkal hidegebb is előfordulhat, ugyanakkor a keleti határszélen 9, 11 fok is lehet.

Szerdán napközben túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csak a Kisalföldön élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Délelőtt még csak az északnyugati határszélen, késő délutántól viszont északnyugat felől már egyre nagyobb területen lehet több és vastagabb a felhőzet. A déli óráktól főként a Nyugat-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység téréségben alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, északi szelet nagy területen élénk lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél megerősödhet, viharossá fokozódhat. A hőmérséklet minimuma 5 és 12 fok között alakul. Délutánra általában 20 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, de az északnyugati határszélen pár fokkal hűvösebb leehet az idő.