Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A friss prognózis szerint éjszaka elsősorban a középső országrészben növekedhet meg erősen a felhőzet, ott több helyen számítani lehet záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul, másutt kisebb a csapadék esélye.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Többfelé számítani kell záporra, zivatarra, sőt felhőszakadásra, jégesőre is. Az északi, északkeleti szél napközben sok helyütt megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 26 és 32 fok között alakul.

Ez a helyzet Európában

A Baltikum felett ciklon örvénylik. Kiterjedt felhőtömb található még a Brit-szigetek, illetve Észak-Franciaország térségében is. Ugyanakkor kontinensünk nagyobb részén anticiklon, a benne uralkodó leszálló légmozgás a meghatározó, melynek köszönhetően általában sokat süt a nap, csak lokálisan alakulnak ki záporok, zivatarok.

A Kárpát-medence nagyobb része fölé szombaton még alacsonyabb, vasárnap már jóval nagyobb nedvességtartalmú, ráadásul igen labilis légállapotú levegő áramlik, így a napsütés mellett sok-sok gomolyfelhő képződik, amelyek magasra törnek, ezekből pedig jelentősebb mennyiségű csapadék is kihullhat - írta az MTI.