Csütörtök este tovább vastagszik a felhőzet, többnyire erősen felhős lesz az ég. Szórványosan várható eső, zápor. Hajnalban kezdetben nyugaton, majd másutt is szakadozik, csökken a felhőzet. Hajnalban nyugaton foltokban köd képződhet. A déli szél az Alföld egyes részein megélénkül, egy-egy helyen meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban 9 és 16 fok között alakul.

Pénteken kezdetben erősen és gyengébben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, majd a déli óráktól a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, és nyugaton, északnyugaton több helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Szombatra már az éjszakai ködfoltok megszűnése után napos, fátyolfelhős idő várható. Helyenként csak lassan oszlik fel a köd, illetve tűnik el az alacsonyszintű felhőzet. Reggel helyenként még lehet eső, később csapadék már nem valószínű. A délkeleti, majd az északkeletire, északira forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.