Kedd estig folytatódik a jobbára borult idő. Kezdetben még inkább a rétegfelhőzet lesz a jellemző, inkább csak délkeleten és a nyugati határvidéken lehet átmenetileg szakadozottabb a felhőtakaró. A szitálás mellett elsősorban a középső, keleti tájakon néhol gyenge eső is előfordulhat.

Éjjel nyugat, északnyugat felől vastagabb frontfelhőzet húzódik fölénk, és a reggeli órákban csapadékzóna érkezik, amely napközben elsősorban az ország északi, északkeleti felét érinti. A délnyugati tájakon viszont kisebb eséllyel fordulhat elő eső.

Éjszakától helyenként élénk lökések kísérhetik a délkeleti, keleti szelet, amely holnap délnyugatira, délire fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 2 és 10 fok között valószínű, amely nagy területen az esti órákban állhat be!

Szerdán az összefüggő felhőzet délnyugat felől átmenetileg nagyobb területen felszakadozik, de főként északkeleten, keleten marad a túlnyomóan borult idő. Az északi és keleti tájakon van nagyobb esély - többnyire gyenge intenzitású - esőre. A déli, délnyugati szél megélénkül, főleg a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között valószínű, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton a legenyhébb az idő - írják a meteorológusok.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében helyenként, majd egy fronthoz kötődően sokfelé valószínű eső. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 15 fok között várható, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton a legenyhébb az idő.

Pénteken többnyire egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a nap második felében északon elkezdhet szakadozni a felhőzet. Sokfelé valószínű eső, amely napközben egyre inkább a déli területekre korlátozódik, majd jó eséllyel ott is megszűnik. Havas eső, hó egyes hegyeinkben lehet, síkvidéken minimális az esély rá. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira, északira fordul és többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.