Szerdára virradó éjszaka az összefüggő felhőzet néhol már szakadozottá válhat, ugyanakkor szórványosan számítani lehet esőre. Ködfoltok is előfordulnak. A délnyugati szél elsősorban a Dél-Dunántúlon néhol megélénkül. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 7 fok között alakul.

Szerdán északkeleten erősen felhős, illetve borult, párás idő lesz a jellemző, de délnyugat felől egyre több helyen elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet. Az északi és a keleti országrészben többfelé várható eső, másutt csak néhol fordul elő szitálás, kisebb eső. Estétől ismét több helyütt képződik köd. A déli, délnyugati szelet helyenként élénk, a Dél-Dunántúlon néhol időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 5, délnyugaton 14 fok körül valószínű.

Csütörtök túlnyomóan borult lesz az ég, és a délelőtti, déli óráktól észak felől egyre nagyobb területen ered el az eső, záporeső. Estig országszerte várható csapadék, a nagyobb mennyiség délután, este a déli tájakon. A délnyugati, déli szél többfelé megélénkül, elsősorban a Dél-Dunántúlon meg is erősödhet, majd délutántól a szél nyugatira, északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között várható, északkeleten, északon lesz a hűvösebb, délnyugaton a legenyhébb az idő - írják a meteorológusok.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd késő délután, este északon elkezdődhet a felhőzet szakadozása. Reggel, délelőtt az ország déli felén még többfelé valószínű eső, majd ott is inkább már csak helyenként alakul záporeső. A hegyekben egy-egy hózápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon kisebb körzetekben viharos lökések is kísérhetik, míg keleten erős széllökések sem lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.