Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden napközben az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé viharos, 60-85 kilométer per órás (km/h) lökések kísérik.

Éjjel átmenetileg valamelyest veszít erejéből a légmozgás. A hegyvidéki területeken 100 km/h feletti széllökések is lesznek. A helyenként előforduló intenzívebb záporos (eső, havas eső, hódara, hó) csapadék környezetében szintén előfordulhatnak 80 km/h-t meghaladó szélrohamok.

Hétfőn a János-hegyen 104,8 km/h-s széllökés is előfordult, ezzel pedig megdőlt a január 14-re vonatkozó 100,8 km/h-s budapesti szélrekord, amelyet 1966-ban mértek.

Részletes előrejelzés

Keddre virradó éjszaka csökken a felhőzet, és az ország legnagyobb részén gyengén felhős idő várható. Eleinte helyenként hózápor előfordulhat. Az északnyugati szelet több helyen erős, néhol még viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett, havas völgyeiben ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Kedden a nap nagy részében a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd a késő délutáni, esti óráktól az ország északkeleti felén megvastagszik a felhőzet. Elszórtan várható hózápor, nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérik erős, több helyen viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között valószínű, de az Északi-középhegység havas, szélvédettebb völgyeiben több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul - írja az OMSZ.

Szerdán nyugat, délnyugat felől csökken a felhőzet, és közepesen, illetve erősen felhős időszakok váltakoznak. Északkeleten viszont végig döntően erősen felhős lesz az ég. A nap első felében főként az északi és a keleti megyékben fordulhat elő gyenge vegyes halmazállapotú csapadék, néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Kezdetben többfelé lesz erős, néhol viharos a nyugatira, délnyugatira forduló szél, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az éjszaka első felében áll be, általában +2 és -6 fok között alakul, de a kezdetben derült, havas északkeleti vidékeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között várható, délnyugaton lesz a legenyhébb az idő.