Vasárnap túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. A délnyugatira forduló szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 23 fok között várható - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Lehűlés jön

Hétfőn a Dunántúlon több helyen, az Északi-középhegység területén helyenként alakulhat ki eső, záporeső, majd késő este már délkeleten is lehet csapadék. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 18 fok között valószínű.

Kedden többnyire erősen felhős idő várható, szórványosan valószínű eső, záporeső. Északnyugaton a nap második felében már nagyobb területen szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, itt a legkisebb a csapadék esélye. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Szerdán több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Éjszaka helyenként zápor előfordulhat, majd napközben már számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű - írta az OMSZ.

Sok napsütés

Csütörtökön általában kevés lesz a felhő, sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Pénteken kevés lesz a felhő, sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.