Kedd hajnalban megtorpan a felhőzetcsökkenés olyannyira, hogy kelet felől ismét visszatérnek a vastagabb felhők. Hozzávetőleg a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre továbbra is számítani kell esőre. Derült tájak az ország nyugati, délnyugati harmadában valószínűek, ott helyenként pára, köd is képződik. A délnyugati megyék kivételével erős marad az északnyugati szél, a hegyekben, az Alföldön viharos lökések is várhatók. Hajnalban 4 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd napközben továbbra is északkeleten lesz felhős, esős az idő, másutt a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. Nyugaton délutántól gomolyfelhők is képződnek, amelyekből szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Estétől ismét felhősödés kezdődik délnyugat felől. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen erős lesz, többfelé lehetnek viharos erejű széllökések. Összességében a hegyvidéki tájakon lehet a legerősebb a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de az északkeleti tartósan csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Szerdán délnyugat felől tovább folytatódik a felhőzetnövekedés, néhány órás napsütés inkább csak az északkeleti, keleti megyékben lehet. Ezzel együtt pedig ismét több helyen számíthatunk esőre, záporesőre, helyenként zivatar is lehet. A csapadék súlypontja legnagyobb eséllyel előbb a délnyugati, déli, majd a délkeleti, keleti országrész fölött lesz. Az északnyugati, nyugati szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk vagy erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között várható, délen, délnyugaton lesz a hűvösebb, keleten, északkeleten az enyhébb idő.

Csütörtökön fokozatosan szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. Az eső a keleti tájakon is megszűnik, és ezt követően szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. Csütörtökre az ország teljes területére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ zivatar miatt.