A friss prognózis szerint vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A középső országrészben néhol még erős északnyugati szél éjszaka mérséklődik.

Vasárnap csak eleinte keleten élénkülhet meg az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 Celsius-fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 27 fok között alakul.

QP | Quality Placement

Ez a helyzet Európában

Franciaországtól Németországon át egészen Oroszország középső területéig anticiklon helyezkedik el. Területén a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Ugyanakkor a kontinens északnyugati része fölött többközéppontú ciklon található, emiatt arrafelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a frontok mentén szórványosan esik az eső, záporeső.

Sekély ciklon örvénylik a Fekete-tenger térségében, ott a napsütés mellett erősebben megnövekednek a gomolyfelhők, és záporok, zivatarok alakulnak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északnyugati felén általában 11 és 24, délkeleti felén pedig 26 és 33 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, ahol helyenként a délutáni órákra még 35 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb, átmenetileg hűvösebb levegő érkezik - írta az OMSZ.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna