Reggelig nem valószínű számottevő csapadék, majd délelőtt helyenként, délutántól nyugat felől pedig egyre többfelé várható eső. A délies szelet eleinte főként a Dunántúlon kísérhetik erős, néhol viharos széllökések, majd vasárnap napközben csupán az Észak-Alföldön lehet olykor szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de az északi szélvédett völgyekben fagypont köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 14 fok között valószínű - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ez a helyzet Európában

Nagy-Britannia térségében ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere kontinensünk északnyugati részén felhős, csapadékos időjárást okoz.

Európa északkeleti és délkeleti régiójában szintén alacsonynyomású légköri képződmények helyezkednek el, és az eső mellett - főként északon, illetve a magasabban fekvő helyeken - már több helyen fordul elő havas eső, havazás, sőt elsősorban a Balkán-félsziget környezetében zivatarok is kialakulnak.

Az Északnyugat-, illetve Délkelet-Európa térségében örvénylő ciklonok közé egy magasnyomású híd ékelődik be, így ott átmenetileg nyugodtabban, szárazabban alakul az időjárás. A Kárpát-medence felett fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és vasárnap délutántól nyugat felől egyre többfelé elered az eső.