Az OMSZ veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Továbbá három megye - Veszprém, Zala és Vas - kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szintén a zivatar veszélye miatt vasárnapra.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyére az erős szél veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Egyre nagyobb területen megerősödik a szél, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén a déli, délnyugati irányú szelet viharos (ált. 60-70 kilométer/órás, de néhol akár 70 kilométer/órást kissé meghaladó) lökések is kísérhetik a kora délutáni órákig – írja figyelmeztetésében az OMSZ.

A kora délutáni óráktól főként a Dunától keletre várhatóak nagyobb számban zivatarok (de a Kisalföld északnyugati csücskében és a Dunántúl déli felében is megjelenhetnek), melyek keleten, északkeleten várhatóan rendszerbe is szerveződnek. Zivatarokhoz elsődlegesen viharos kifutószél (ált. 60-90 km/h, néhol akár 90 km/h feletti károkozó szélrohamok), emellett lokálisan nagy csapadék (20-25 mm), illetve jégeső (1-2 cm) társulhatnak. Az esti órákra elhagyják a zivatarok az országot.

Vasárnap délelőtt a Met.hu-n megjelent előrejelzés szerint nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik, de délután előbb a Dunántúlon, este már keleten is csökken a felhőzet. Reggelig az ország északkeleti harmadán lehet helyenként eső, zápor, a déli óráktól viszont már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb számban a középső és keleti tájakon. A déli, délkeleti szél délnyugatra fordul, többfelé megerősödik, a Kisalföldön, az Alpokalján, valamint zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb, az Alföldön a legmelegebb az idő. Késő estére 11, 16 fokra hűl le a levegő.