Csütörtökre virradó éjszaka átmenetileg mindenütt felszakad a felhőzet, ám estétől, késő estétől nyugat, északnyugat felől gyors ütemben beborul az ég, és az éjszaka második felétől egyre többfelé elered az eső. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hőmérséklet hajnalban általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben hidegebb is lehet.

Csütörtökön borult lesz az ég, inkább csak délelőtt a déli tájakon szakadozhat fel még átmenetileg a felhőzet. Sokfelé várható eső, kiadós mennyiségre elsősorban a Dunántúl délnyugati és középső részein lehet számítani. Az északi hegycsúcsainkon havazhat. A délnyugati szelet már csak délkeleten és a Tiszántúlon kísérhetik erős széllökések, majd ott is északnyugatira, nyugatira fordul, és mérséklődik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén, kétharmadán 5 és 8, délen 9 és 14 fok között alakul.

Pénteken a frontális felhőzet északnyugat felől határozottan csökken, kisüt a nap, délután már csak a Tisza menti konvergenciában lehet több-kevesebb felhő. A front intenzív csapadékzónája (melyben az eső átmenetileg havas esőbe, tapadó havazásba válthat) a déli órákban keleti országrészt is elhagyja, utána már csak a konvergencia mentén fordulhatnak elő záporok, hózáporok. Az északnyugati, északi szél többfelé lesz erős. Hajnalban -2 és +4 fok valószínű, északon az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. A hőmérséklet csúcsértéke 2 és 6 fok között várható.

Szombaton a nap folyamán nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a magas-, illetve középszintű rétegfelhőzet, délutánra már beborítja az egész országot, átmeneti vékonyodások, szakadozások azonban lehetnek a felhőtakaróban. Több napsütés az ország keleti felén várható. Érdemi csapadék estig nem valószínű. Az északnyugati szél déliesre fordul és a Kisalföld térségében megélénkül, az északnyugati határ mentén akár erős lökések is lehetnek. Hajnalban országos, kemény fagyra lehet számítani, általában -8 és -3 fok közötti értékekkel, azonban a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb, a kissé szeles északnyugati tájakon néhány fokkal enyhébb is lehet. A délutáni órákban 0, +5 fokot mérhetünk - írják a meteorológusok.