Szombatra virradó éjszaka átmenetileg kissé több lehet a fátyolfelhőzet, reggelre azonban ismét kiderül az ég. Csapadék nem lesz. Mérséklődik a légáramlás, élénk széllökések csak a Dunántúlon lehetnek. A hőmérséklet hajnalban szeszélyes területi eloszlásban -4 és +5 fok között alakul, a Dunától keletre lesz hidegebb.

Szombaton kevés felhővel kezdődik a nap, aztán ismét képződnek gomolyfelhők, illetve nyugat, délnyugat felől újabb fátyolfelhők is érkeznek, amelyek átmenetileg szűrhetik a napsütést. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél megélénkül, főleg a Dél-Dunántúlon több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Vasárnap nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten még többórás napsütés várható. Néhol zápor kialakulhat. A déli szél nagy területen megerősödik, északnyugaton viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 1 és 8, délután 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, az ország nagyobb részén többórás napsütéssel. Délutántól a Dunántúlon és északon helyenként zápor előfordulhat már, északnyugaton esetleg egy-egy zivatar is lehet. Sokfelé élénk, elsősorban a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. Hajnalban 2, 9, a délutáni órákban 18, 23 fokot mérhetünk.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, főként keleten helyenként zivatar is kialakulhat. A szél mindenütt északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. Hajnalra 6, 11 fokig hűl le a levegő. Az Alföld nagy részén még 17, 23 fokig emelkedik, de a Dunántúl nyugati részén 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Utóbbi területen reggeltől hűl a levegő.

Szerdán általában erősen felhős lesz az ég, de nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, keleten helyenként zivatar. Éjjel, hajnalban főleg az Alpokalján havas eső, hózápor sem kizárt. Az északi, északnyugati szelet erős, az Észak-Dunántúlon többfelé viharos lökések kísérik. Hajnalban 1, 10, a délutáni órákban 6, 13 fokot olvashatunk le a hőmérőkről, nyugaton lesz a hidegebb - írják a meteorológusok.