A keleti országrészben viszont vasárnap is marad a túlnyomóan borult idő. Legnagyobb eséllyel az északkeleti, keleti megyékben valószínű havazás, hószállingózás, helyenként havas eső is előfordulhat.

Az északkeleti határvidéken megmaradó hóréteg is kialakulhat. Máshol számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon vasárnap helyenként élénk lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +5 fok között várható - íra az OMSZ.

A friss veszélyjelzése szerint a havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra. A meteorológusok szerint helyenként szitálás, főként a hegyvidéki tájakon sűrű köd, ónos szitálás, szemcsés hó előfordulhat. Az Északi-középhegység keleti részében és az Észak-Alföldön általában 5 centiméternél is több hó hullhat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 1, napközben mínusz 1 és plusz 5 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Ez a helyzet Európában

A Földközi-tenger nyugati medencéjében sekély ciklon örvénylik, amelynek területén sok a felhő, és több helyen fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar. A hevesebb csapadékgócokban 50 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is előfordul.

Európa középső részén, a kontinens északnyugati részén, Skandinávia déli felén, valamint a Balkán-félsziget tágabb környezetében szárazabb, napos idő a meghatározó, amely egy anticiklonnak köszönhető. Ugyanakkor a szélcsendes idő kedvez a hidegpárna kialakulásához, ami elsősorban a völgyekben, de a hegyek-dombok közötti tágasabb medencékben is megtelepedik. E helyeken borult az ég, párás a levegő, foltokban köd képződött, és a hőmérséklettől függően több helyen fordul elő szitálás, ónos szitálás, hószállingózás.

A Kelet-európai-síkság felett ciklon örvénylik, ennek a területén már nagyobb mennyiségű csapadék fordul elő hó és havas eső formájában, a Fekete-tenger környékén eső esik. Vasárnap estig ennek a ciklonnak a hidegfrontja áthalad a Kárpát-medencén is nyomában havazással, havas esővel.