Keddre virradó éjszaka és kedden már általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Tiszántúlt csak az éjszaka második felében éri el a csapadék.

Kedden országos, ismétlődő eső valószínű, kiadós mennyiségre számíthatunk. A nap második felében nyugat felől nagyobb területen havas eső, hó is lehet az eső mellett, a Dunántúlon síkvidéken átmeneti vékony hóréteg kialakulhat, a hegyekben több cm is összegyűlhet. Hétfő estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen, majd kedden napközben már északkeleten is viharos lökések kísérik az északnyugatira, északira forduló szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a Tiszántúlon 8, 11 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 3 és 7, attól keletre 7 és 14 fok között várható, de a keleti határ környékén ennél kicsit melegebb idő is lehet. Keleten a késő délelőtti, déli óráktól már csökken a hőmérséklet.

Összességében a hét végéig 20-40 mm eső várható területi átlagban, országszerte megázik a talaj és feltöltődik a fölső rétege. Péntektől csökken majd a csapadékhajlam. Főleg a Dunántúlon és északkeleten lesz erős, időnként viharos a szél, majd csak péntekre gyengül az ereje.

A csapadékkal hideg is érkezik, a hőmérséklet keddre előbb a Dunántúlon, majd szerdára keleten is jelentősen csökken: a maximumok mindössze 4 és 9 fok között várhatók. A sok felhő és a szél miatt fagy azonban a hét végéig nem valószínű. A hét végére csökken a felhőzet, mérséklődik a szél, napközben kissé melegszik a levegő (10-15 fok köré), de a fagyzugos részeken ekkor hajnalban gyenge fagyok is előfordulhatnak - írják a meteorológusok.