Az északi megyékben, északkeleten havazás várható, de ez átmeneti lesz és inkább vizes, tapadó hó lesz, amely hamar el fog olvadni. Lesz havas eső is.

Hóemberépítő versenyt nem érdemes rendezni (maximum a hegyekben), de legalább lesz némi izgalom, így "tél" végén - írják a meteorológusok.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, délen néhol zivatar. Éjszaka nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, csapadék is egyre inkább már csak keleten lehet.

Csütörtökön a keleti határszélen is kisüt a nap, napközben felhőátvonulások várhatók helyenként záporral, hózáporral. Késő délután nyugat felől újra beborul az ég, estétől a Dunántúlon és a Dunakanyar tágabb környezetében eső, a hegyekben havas eső, hó is várható. Az északnyugati szelet főként a Dunántúli-középhegység térségében kísérik erős, olykor viharos széllökések, majd csütörtökön délire fordul a szél, ami pedig majd a Kisalföldön és az Alpokalján fokozódik viharossá.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 10 fok között valószínű.