Szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon többnyire gyengén felhős vagy derült lesz az ég, a Duna-Tisza közén és keletebbre viszont erősebben felhős tájak is lehetnek, ahol helyenként zápor, esetleg zivatar előfordulhat. A Dunántúlon, az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében élénk marad az északi, északkeleti szél. Hajnalra általában 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a gomolyfelhős, napos időt a középső és keleti megyékben zavarják gomolyfelhők, és ezeken a helyeken alakulhat ki zápor, főként az Alföldön zivatar. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap napos időre számíthatunk, az ország nagy részén kevés, a Tiszántúl egy részén több gomolyfelhővel. A Tiszántúlon helyenként zápor, zivatar előfordulhat, másutt csapadék nem várható. Az északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között alakul - írják a meteorológusok.