Szerdára virradó éjszaka a nappal képződő gomolyfelhők összeesnek, az éjszaka második felében fátyolfelhők sodródnak fölénk. Az éjszaka első felében még előfordulhat egy-egy zápor, utána csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a homokhátságokon, az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön sok napsütés mellett kevés gomoly-, és fátyolfelhő lehet csak az égen, ugyanakkor főleg az Észak-Dunántúlon intenzív lehet a gomolyfelhő-képződés. Az északnyugati és északi megyékben előfordulhat zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A hajnali 10, 17 fokról többnyire 30 fok köré melegedhet fel a levegő.

Pénteken hullámzó frontzóna lehet térségünk felett, hatására átmenetileg erősen megnövekedhet a felhőzet. Több helyen alakulhat ki záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, főleg zivatarban megerősödik, illetve akár viharossá is fokozódik az északnyugatira forduló szél. Hajnalban 13, 18, a délutáni órákban 22 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton lesz a hűvösebb, míg az Alföldön a melegebb - írják a meteorológusok.