Csütörtökre virradó éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult, párás, ködös időre számíthatunk. Helyenként szitálás, esetleg ónos szitálás, illetve kisebb eső előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, de a Dunántúlon és a középső országrészben északnyugatira fordul a szél, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +6 fok között alakul, a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.

Csütörtökön kezdetben erősen felhős, borult, néhol ködös időre számíthatunk, a délelőtt folyamán viszont már szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A vastagabb felhők a délutáni órákra keletre összpontosulnak. Jelentéktelen eső néhol előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 12 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Pénteken az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak este szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. Az ország északkeleti harmadában helyenként nagyon gyenge eső előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, az északkeleti megyékben lehet a hidegebb, míg a nyugati országrészben az enyhébb idő.

Szombaton főleg az északkeleti és a délnyugati országrészben párássá válik a levegő, köd, illetve rétegfelhőzet is képződik, ezek azonban napközben oszladoznak, zsugorodnak, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet -2 és +7, míg a maximum-hőmérséklet 8 és 13 fok között várható, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap a nagy területen képződő köd, illetve a rétegfelhőzet napközben ritkul, zsugorodik, az ország nagy részén párás időre, emellett azért lesznek naposabb területek is, de északkeleten egész nap beragadhat az inverziós felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Megélénkül a délire forduló légmozgás. Hajnalban -4 és +6, a kora délutáni órákban 7 és 13 fok valószínű.