Keddre virradó éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég, csak északkeleten képződhet kis eséllyel néhány ködfolt. Csapadék nem várható. A déli szél főként az északnyugati megyékben marad élénk. Hajnalra döntően 10 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet, a Dunántúl északnyugati részein lesz a legenyhébb az idő. Ugyanakkor az északkeleti, keleti megyék szélcsendes részein ennél több fokkal hidegebb hajnal valószínű.

Kedden a déli órákig túlnyomóan derült, napos idő várható. Délután nyugat felől magasszintű felhőzet vonul fel a Dunántúlon, amely estétől meg is vastagszik, és ekkortól eső, zápor, néhol zivatar ott már előfordulhat. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, de megközelítőleg a Győr-Szeged tengely szélesebb sávjában nagyobb területen is kísérhetik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Szerdán nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több hullámban várható eső, zápor, néhol (elsősorban a Dunántúlon) zivatar is kialakulhat. Az északkeleti tájakon a legkisebb a csapadék kialakulási valószínűsége, másutt ugyanakkor helyenként kiadósabb mennyiségre is van esély. A délkeleti, keleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, estétől már északnyugatira fordul a légmozgás a Kisalföld térségében. Hajnalban 3, 15 fok közötti minimumokat mérhetünk nyugaton a magasabb értékekkel, a kevésbé felhős keleti tájakon jócskán lehűl majd a levegő. A maximum-hőmérséklet általában 12 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan borult, esős idő várható, nagyobb területen van esély kiadós mennyiségre. Csupán az északkeleti vidékeken fordulhatnak elő esetlegesen átmeneti szakadozások a felhőzetben, arrafelé a csapadék kialakulási valószínűsége is kisebb. Az északkeleti szelet élénk, erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 13 között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 19 fok között valószínű, a tartósan csapadékos tájakon lesz hidegebb - írják a meteorológusok.