Péntekre virradó éjszaka általában derült, száraz időnk lesz, de a déli és keleti területeken maradhatnak felhők az égen. Hajnalban párásságra, foltokban ködre is érdemes készülni. Gyenge lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de hidegre hajlamos helyeken ennél jóval hidegebb is lehet.

Pénteken a sok napsütést főleg a Dunától keltre zavarhatja az intenzívebb gomolyfelhő-képződés, de csapadékra nem kell készülni ezekből a gomolyokból. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható. Reggel pára- és ködfoltok előfordulhatnak. Egy-egy zápor az északkeleti megyékben előfordulhat. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre lehet számítani. Reggel pára- és ködfoltok előfordulhatnak. Csapadék nem valószínű. Napközben megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a csúcsérték 20 és 25 fok között alakul - írják a meteorológusok.