Vasárnapra virradó éjszaka átmenetileg szinte mindenütt befelhősödik az ég, majd az éjszaka második felében északkelet felől már elkezd csökkenni a felhőzet. Több helyen várható zápor, zivatar: nagyobb számban eleinte inkább az ország északkeleti, az éjszaka második felében főként hazánk délnyugati felén. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 9 és 17 fok között alakul.

Vasárnap az összefüggőbb felhőzet délnyugat felé húzódik. Hazánk nagy részén számítani lehet több órás napsütésre, de napközben gomolyfelhők képződnek, nagyobb számban az ország középső részén. A déli órákig a Dunántúlon, illetve a déli megyékben többfelé, másutt néhol várható záporeső, zivatar. Délutántól helyi záporok, zivatarok még kialakulhatnak, nagyobb eséllyel a középső megyékben. Estétől csaknem mindenhol megszűnik a csapadék. Több helyütt megélénkül az északi, északkeleti szél. Zivatarok térségében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a hosszabb ideig felhős délnyugati tájakon lesz a hűvösebb idő.

Hétfőn a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti, északi szél sokfelé megélénkül. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A csúcshőmérséklet 25 és 28 fok között valószínű.

Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, de egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet nagy területen élénk lökések kísérik. A hajnali 10, 17 fokról délutánra 26 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írják a meteorológusok.