Reggelig a csapadék az ország északkeleti felén/harmadán inkább (tapadó) hó lesz, másutt az átmeneti havazás mellett a havas eső, eső az esélyesebb. A legerősebb széllökések holnap a 80-100 km/h-t is elérik, sőt még zivatar is lehet.

Az előttünk álló héten az elmúlt hetihez hasonló időjárás várható. Nyugati irányból ismét több időjárási front vonul át fölöttünk, majd jövő keddtől egy mediterrán ciklon lesz hatással időjárásunkra, így meglehetősen csapadékos időre van kilátás.

Szombaton szárazabb időre van kilátás, majd vasárnap ismét sokfelé ered el az eső. Hétfőn átmenetileg csökken a csapadékhajlam, de kedden és szerdán a jelenlegi számítások szerint megint sokfelé kell esőre számítani.

Összességében 20-50 mm közötti csapadék valószínű. A szeles idő főként a Dunántúlon folytatódik, ott többször várható erős illetve viharos szél, keleten csak élénk széllökések lesznek jellemzőek. A hőmérséklet a hét második felében visszaesik néhány fokot, különösen pénteken lesz hűvösebb, illetve szombat hajnalban hűl országszerte fagypont alá, a fagyzugos tájakon -5 fok alá a levegő.

Az előttünk álló héten is folytatódik az átlagosnál néhány fokkal melegebb időjárás - írják a meteorológusok.