Vasárnapra virradó éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég többfelé várható esővel, záporral, elvétve zivatarral. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A hőmérséklet késő este 7 és 12, hajnalban 4 és 11 fok között alakul.

Vasárnap eleinte erősen felhős idő valószínű, majd napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kezdetben még több, majd egyre kevesebb helyen lehet eső, zápor, keleten, északkeleten egy-egy zivatar, legkésőbb északkeleten szűnik meg a csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati, déli szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul.

Hétfőn az ország északkeleti harmadán nagyobbrészt erősen felhős idő valószínű, másutt a köd és rétegfelhőzet feloszlását követően több-kevesebb napsütés várható. Délnyugaton néhol csak lassan ritkul a köd. Reggelig északkeleten még lehet kisebb eső, másutt csak szitálás fordulhat elő. A legtöbb helyen változó irányú, mérsékelt légmozgás lesz a jellemző, de az Alföld északi felén még megélénkülhet a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul - írja az OMSZ.

Kedden megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet. A legtöbb szűrt napsütés északkeleten várható. Délutántól délnyugat felől egyre több helyen ered el az eső, zápor. Kelet felé haladva csökken a csapadék esélye, de estétől már ott is várható kisebb eső. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen várható eső, zápor. A Dunántúlon az északi, északnyugati, az Alföldön a déli, délkeleti szelet kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 18 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb.

Csütörtökön az északi megyékben többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható. Reggelig több helyen valószínű eső, délután már inkább csak záporok lehetnek. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Dél-Alföldön meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul - délkeleten a legmagasabb értékekkel.

Pénteken az éjszaka képződött pára, köd feloszlását követően közepesen felhős lesz az ég. Szórványosan valószínű kisebb eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.