Keddre virradó éjszaka túlnyomóan borult, párás idő lesz, foltokban zúzmarás köd képződik. Helyenként előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul.

Kedden az ország nagy részén erősen felhős vagy borult, párás, foltokban ködös idő lesz, csak helyenként - északnyugaton és a magasabban fekvő tájakon - süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem várható, de szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, azonban a Kisalföldön a délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +3 fok között, de a naposabb helyeken 5 fok körül alakul.

Szerdán éjszaka többfelé párássá válik a levegő, főként az északi megyékben köd is képződhet. Délelőtt javulnak a látási viszonyok, de az ország nagy részén marad a szakadozott rétegfelhőzet, több napsütésre délután számíthatunk. Napközben csak jelentéktelen szitálás, hószállingózás fordulhat elő, késő délutántól viszont északkeleten már hózáporok is lehetnek, illetve ónos eső sem teljesen kizárt. Napközben a délnyugati szelet az Alföldön élénk, késő délutántól az északnyugati szelet a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között valószínű - írják a meteorológusok.

Csütörtökön éjszaka egy hidegfront vonul át, emiatt megvastagszik a felhőzet, és az északkeleti tájakon kisebb csapadék is lehet (hózáporok, esetleg ónos eső). Napközben viszont csökken a felhőzet, az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, csak a déli, délnyugati tájakon maradhat felhős az ég, ekkor már csapadék sem várható. Általában kevés felhőre, többórás napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Az északnyugati, északi szél reggelig többfelé, később már csak északkeleten lehet élénk, egy-egy helyen erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között valószínű.

Pénteken gyengén felhős, napos, száraz idő várható, bár éjszaka (nagyobb eséllyel az északi tájakon) köd képződhet. A délkeletire, délire forduló szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.