Csütörtökre virradó éjszaka a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, többnyire megszűnnek a záporok, zivatarok. Ugyanakkor északkeleten, valamint délen még az éjszaka második felében is előfordulhat kisebb eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

Csütörtökön a napsütés mellett országszerte lesznek gomolyfelhők, de északkeleten erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, arrafelé szórványosan záporeső, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél helyenként erős lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Pénteken a nap első felében jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól kezdhet szakadozni nyugat felől a felhőzet, és főként a Dunántúlon gomolyfelhők képződnek. Többfelé valószínű eső, zápor, főként a déli és keleti tájakon zivatar is. A délnyugati, déli, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél főleg a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.

Szombaton átmeneti szünet után nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, és több helyen valószínű eső, záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet gyakran kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak, szórványosan eső, zápor is valószínű. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.